PREMIERĂ! Canada cere intervenție militară în Ucraina, alături de SUA și UE

Home > PREMIERĂ! Canada cere intervenție militară în Ucraina, alături de SUA și UE

Canada ia în considerare “toate opţiunile” şi propune consultări cu Statele Unite şi Uniunea Europeană pentru o reacţie puternică faţă de criza politică din Ucraina, anunţă Guvernul de la Ottawa.

“Veştile despre moartea manifestanţilor sunt extrem de grave. Toate opţiunile sunt pe masă. Cred că trebuie să fie foarte clar că nu putem păstra tăcerea. Este esenţial să ne consultăm cu parteneri precum Statele Unite şi Uniunea Europeană pentru a avea o reacţie puternică”, a subliniat şeful diplomaţiei canadiene.

Cinci protestatari au murit în confruntările cu forţele de ordine produse miercuri la Kiev, iar alţi aproximativ 300 au fost răniţi, anunţă un centru medical al opoziţiei. Uniunea Europeană s-a declarat “şocată” de violenţele din Ucraina, avertizând Kievul cu “posibile acţiuni” şi “consecinţe” asupra relaţiilor bilaterale. “Deplângem în termenii cei mai puternici utilizarea forţei şi violenţele”, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, adăugând că UE analizează “posibile acţiuni şi consecinţe asupra relaţiilor bilaterale”. “Este prematur să spun care vor fi aceste acţiuni; vor fi decise la nivel colectiv. Suntem şocaţi de ultimele ştiri venite din Ucraina”, a subliniat Barroso.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here