Produsele „light“ – bune sau nu?

Home > Produsele „light“ – bune sau nu?

Dacă suferi de diabet sau ai anumite restricţii alimentare, produsele „light“ pot fi o soluţie. Dar, dacă le cumperi ca să slăbeşti, ai grijă: vei fi tentată să le consumi în exces. Altă capcană sunt băuturile cu „0 zahăr“, care te obişnuiesc cu gustul dulce. 

Citește etichetele

Pentru că un aliment „light“ îți oferă mai puține calorii, va avea fie zahăr în cantitate mai scăzută, fie grăsimi – fie mai puțin din amândouă.

Atenție însă! Un aliment care pierde din cremozitate sau din dulceață pierde și din gust – iar savorile lipsă sunt, de regulă, compensate. Citește, deci, etichetele, comparând numărul de calorii, cantitatea de materii grase și de zaharuri cu valorile produsului „normal“.

Ce înseamnă „fără zahăr“

Acel „mai puțin zahăr“ se obține în 3 moduri: limitând cantitatea de zahăr adăugat; înlocuind parțial sau total zahărul, cu un îndulcitor; substituind glucoza sau zaharoza cu fructoză.

În cazul primului procedeu, produsele sunt dietetice. În schimb, ultimele două sunt controversate, în ceea ce privește efectele asupra sănătății.

Citeste aici mai multe.

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here