Protestatarii de la Kiev vor fi pedepsiți aspru. S-au adoptat legi împotriva lor

Home > Protestatarii de la Kiev vor fi pedepsiți aspru. S-au adoptat legi împotriva lor

Conform oficialului ucrainean Golos Ukraini, de marți se înăspresc sancțiunile aplicabile manifestanților. Adoptarea acestor legi a provocat confruntări violente și nemulțumiri serioase în rândul protestatarilor.

Legile intră în vigoare miercuri la ora 24 și prevăd sancțiuni financiare și pedepse ce pot ajunge și până la 5 ani de închisoare. UE și  Statele Unite condamnă decizia Kievului cu privire la adoptarea acestor legi considerate represive la adresa cetățenilor.

Preşedintele Viktor Ianukovici a declarat luni seara că nu poate tolera ca manifestaţiile să se transforme în “tulburări în masă”. Parchetul General a afirmat că înfruntările violente din ultimele două zile constituie o “crimă împotriva statului”.

În loc să potolească manifestanții, înăsprirea pedepselor nu a făcut decât să îi stârnească și mai mult și să facă conflictele cu forțele de ordine din ce în ce mai violente. Același lucru s-a întâmplat și duminică, când 200.000 de oameni s-au  adunat în centrul Kievului într-un protest violent, datorat adoptării acestor măsuri extreme.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here