Temutele forţe speciale Speţnaz ale lui Vladimir Putin şi un batalion paramiliar sub acoperire se pregătesc pentru un asalt împotriva rebelilor sirieni care luptă cu guvernul de la Damasc, printre ei aflându-se şi unităţi militare moderate, cum este şi Armata de Eliberare Siriană, susţinută de Occident.

Trupele speciale antiteroriste sunt pregătite pentru a neutraliza şi distruge organizaţii teroriste, specializate în operaţiuni militare avansate în spatele liniilor inamice, efectuarea de acte de sabotaj şi alte misiuni complexe. Aceste comandouri vor acţiona mai ales pentru a elimina „pungile“ de terorişti din zonele urbane şi în spatele frontului, dar vor avea şi misiunea de a antrena trupele lui Bashar al-Assad, după cum noteaza Adevarul.ro.
 
Marina lui Putin se află acolo pentru a păzi bazele aeriene pe care le folosesc împotriva sabotajului rebelilor. Însă Speţnaz şi trupele de paraşutişti nu sunt acolo pentru a asigura securitatea unor obiective imobile, sunt extrem de agresive şi foarte bine antrenate. Sunt acolo să facă curat după loviturile aeriene, să solicite raiduri aeriene, să se angajeze în misiuni ultra-secrete împotriva rebelilor şi, eventual, să-i elimine complet“, susţine o sursă militară citată de „The Mirror“.

„Aceste forţe nu vor fi urmărite, cum sunt forţele speciale britanice sau americane. Ei sunt acolo dintr-un singur motiv: să elimine pe oricine îl ameninţă pe Assad. Prin orice mijloace. Făcând asta, vor consolida poziţia Rusiei în Mediterană şi în Orientul Mijlociu“, continuă sursa.

Vladimir Putin susţine că misiunea Rusiei în Siria este să înfrângă Statul Islamic (SI), dar avioanele de luptă ruse îl ajută pe Bashar al-Assad să distrugă poziţiile rebelilor. Multe dintre ţintele din nordul Siriei au fost afilieri ale Al-Qaeda sau grupări rebele mai puţin extreme care se opun liderului, dintre care unii sunt antrenaţi de CIA şi susţinuţi de serviciile secrete britanice, MI6.

Soldaţilor cu misiune specială, Speţnaz, li s-au alăturat membri celei de a 7-a Divizii Montane de Atac Aerian. Aceştia formează una dintre cele mai dure şi mai secrete trupe din Rusia, mulţi dintre ei luptând în războaiele murdare din Cecenia unde au dezvoltat o ură profundă faţă de jihadişti, continuă „The Mirror“. Ei s-au angajat în misiuni sângeroase de răzbunare împotriva unităţilor jihadiste locale pentru a le pedepsi pentru atrocităţile comise împotriva trupelor ruseşti şi a civililor.

Intra in discutie

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here