Michael Horn, șeful diviziei americane a Volkswagen, a declarat că implementarea dispozitivului de păcălire a emisiilor a fost decisă de o echipă de ingineri, nu de managerii companiei.

Michael Horn, șeful operațiunilor Volkswagen în Statele Unite ale Americii, a declarat în fața unei comisii din Congresul SUA că responsabilitatea utilizării unui dispozitiv de păcălire a testelor de emisii aparține echipei de ingineri care a proiectat și implementat sistemul, notează automarket.ro. Horn a respins ideea că dispozitivul a fost implementat la cererea conducerii companiei, inginerii specializați pe partea de software fiind singurii responsabili ai acestei situații. Șeful operațiunilor Volkswagen din SUA le-a declarat autorităților că s-ar putea să aibă nevoie de mai mulți ani pentru a putea repara toate mașinile vândute în SUA care au fost afectate de scandalul Dieselgate. Pe respectiva piață, un număr mic de mașini poate fi reparat doar printr-o actualizare software.

Întrebat de anchetatori cu privire la mărimea echipei de ingineri responsabilă de implementarea sistemului de păcălire a emisiilor, Michael Horn a prezentat mai multe răspunsuri, de la ”câțiva” la ”trei”.Directorul operațiunilor Volkswagen din SUA a recunoscut ulterior în fața reprezentanților congresului că nu cunoaște numărul exact al angajaților responsaibli, dar a precizat că un număr de ingineri au fost suspendați în posturile lor pe fondul acestei fraude care a afectat încrederea consumatorilor în compania germană.

Joan Claybrook,, a declarat într-un interviu pentru Los Angeles Times că nu este convinsă de explicațiile lui Horn. Un alt expert al industriei auto citat de LA Times, James Womack, și-a exprimat îndoilelile cu privire la posibilitatea ca un grup mic de indivizi să fie singurul responsabil de scandalul Dieselgate: „Te pune pe gânduri faptul că o decizie a unei echipe mici a dus la implementarea unui soft care a ajuns în 11 miliaone de mașini și întreaga companie nu știa nimic despre acesta”, a declarat Womack.

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here