Nu conteaza intr-atat ce porti, ce inaltime ai si cate kilograme iti arata cantarul, ci vocea ta atunci cand vrei sa ademenesti pe cineva pe care ai pus ochii.

 

Tehnici de agatat sunt o multime, special concepute pentru fiecare situatie, de la abordarea fata in fata la cea online. In acestea intra cum sa te imbraci, cum sa-ti tii umerii, cum sa privesti, cat sa privesti si asa mai departe. Insa niciuna dintre aceste tehnici nu valoreaza mai nimic fara principalul atu pe care il are fiecare din noi atunci cand vine vorba de agatat: vocea.

 

Dar de ce este vocea atat de importanta? Ei bine, inainte de toate, prin voce restrangem aria de acoperire, cu alte cuvinte, pestii din balta. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca abilitatea de a ne altera vocea – a suna mai blanzi, mai impunatori, mai dragastosi, mai distanti, mai iritati, etc – este un rezultat al evolutiei. Practic, fara sa fim constienti, prin voce transmitem informatii vitale despre noi, cum ar fi varsta aproximativa, cum ne vedem pe noi insine, cat de multumiti suntem de noi si de ceilalti din jur. De fapt, vocea poate prezice unii factori biologici care ne face pe noi mai atragatori in ochii unora si mai putin atragatori in ochii altora. Este valabil si viceversa, evident.

 

Din acest motiv vocea este cea care primeaza in procesul de seductie, caci ea transmite interesul nostru, emotiile noastre, starea de spirit mult mai bine decat o face corpul sau gesturile.

 

Pe de alta parte, o cercetare efectuata la Universitatea Albright a demonstrat faptul ca vocea naturala este cea mai atragatoare. Un grup de 20 de femei si un alt grup de 20 de barbati au fost cooptati sa se inregistreze vorbind mai intai natural, firesc, asa cum le vine, si mai apoi vorbind ca atunci cand vor sa agate pe cineva. Unii au adoptat o vocea mai grava, altii mai dominanta, altii mai increzatoare, altii mai jucausa. Dupa ce s-au inregistrat, femeile au ascultat vocile barbatilor si invers. Concluzia la care au ajuns oamenii de stiinta, dupa evaluarea rezultatelor, este ca ne simtim mai atrasi de o voce naturala decat de una care incearca “sa para altfel”.

 

Din acest motiv, naturaletea vocii reprezinta, de fapt, cea mai eficienta “tehnica” de agatat.

Distribuie:11010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here