SE IEFTINESC apelurile telefonice. Vezi care va fi noul tarif

Home > SE IEFTINESC apelurile telefonice. Vezi care va fi noul tarif

De la 1 aprilie, operatorii de telefonie vor scădea tarifele de interconectare, de la 3,07 eurocenţi/minut la 0,96 eurocenţi/minut, în cazul telefoniei mobile şi de la 0,67 la 0,14 eurocenţi/minut, pentru telefonia fixă.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii a anunțat că tarifele de interconectare  sau de terminare a apelurilor în altă reţea sunt plătite între operatori pentru convorbirile clienţilor în afara reţelei la care sunt abonaţi sau au cartelă prepaid. Acest preţ se regăseşte în tariful perceput clientului care iniţiază apelul.

Noile tarife vor deveni obligatorii pentru toţi furnizorii de reţele din România identificaţi cu putere semnificativă pe pieţele de terminare a apelurilor la puncte fixe şi mobile: 46 de furnizori de reţele fixe şi 6 furnizori de reţele mobile.

Tarifele de interconectare sau de terminare a apelurilor în altă reţea, sunt plătite între operatori pentru convorbirile clienţilor în afara reţelei la care sunt abonaţi sau au cartelă prepaid. Acest preţ se regăseşte în tariful perceput clientului care iniţiază apelul.

Acordul primit din partea Comisiei Europene permite ANCOM adoptarea setului de măsuri propuse.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here