După articolul cu țeapa de Revelion de la Palatul Parlamentului, mai mulți cititori ne-au trimis sesizări cu privire la situații în care au fost trași pe sfoară de agenții de turism în noaptea de Revelion.

Iată o astfel de situație trimisă de o cititoare care a plătit o mulțime de bani, ca să petreacă un Revelion de vis în Dubai, la un hotel de lux. Ce s-a întâmplat, citiți mai jos în mailul primit pe adresa redacției ([email protected]):

“În data de 18.10.2013. am incheiat contractul cu nr. 1660000650 cu agentia J’Info Tours reprezentata prin Ruxandra Burtiri, care avea ca obiect unitatea de cazare City Max Bur Dubai, situat pe Al Kuwait Street Bur Dubai, bilet avion dus-intors cu compania aeriana Fly Dubai, taxa de aeroport si taxa de viza, valabil pentru perioada 27.12.2013- 03.01.2014, valorând in total 834 euro”
 
Așadar, cititoarea noastră semnează contractul cu agenția J’Info Tours și apoi pornește spre Dubai, pe 27 decembrie, pentru a petrece clipe minunate de Anul Nou. Imediat după ce ajunge acolo si urcă în autocar, de la aeroport, află că tot grupul se duce la hotelul de lux unde se făcuseră rezervările, mai puțin ea și prietena ei, plus încă un cuplu. Unde se duc ei? Nu se știe. Vestea le-o dă ghidul excursiei, care nu știe să spună decât că cei 4 români nu vor mai fi primiți la hotelul de vis unde aveau rezervare și bilete plătite din țară.

“După o lungă și aspră conversație cu ghida care nu știa să ne dea vreo explicație de ce s-a produs această schimbare și de ce nu am fost anunțate, agenția fiind obligată să anunțe cu 15 zile înainte de plecare modificările aduse și să-mi ofere posibilitatea de a alege un alt hotel dacă nu mai este posibil la cel rezervat” – ne scrie cititoarea noastră –  cei 4 români s-au trezit că sunt duși cu autocarul afară din oraș, într-o periferie a Dubaiului, plină de pakistanezi și indieni – un fel de Ferentari de la noi, unde sunt abandonați de ghid la un hotel insalubru, echivalentul a două stele împăienjenite și murdare de pe malul Dâmboviței. “Condițiile la acest hotel, care nu apărea pe nicio ofertă a agenției erau groaznice, baia era murdară, camera era cu un aspect vechi, iar serviciile de curățenie erau prezente doar pe hârtie. Diferența între cele două hoteluri, cel ales și cel dat este enormă, cel primit fiind sub orice critică” – ne scrie cititoarea. Deci cele două românce se trezesc abandonate, la acest hotel, sub orice critică, de la periferia Dubaiului. Ce să facă în această situație? Contactează, firesc, agenția de turism J’Info Tours. Surpriză: reprezentanții ei dispăruseră ca prin minune. Nu exista nicio posibilitate de a-i contacta în Dubai, de a le cere o explicație – deși agenția ar fi trebuit să facă acest demers, nu turiștii care se treziseră cazați aiurea!! Cu toate acestea, cele două românce insistă, tatăl uneia dintre ele sună din România la sediul central al J’Info Tours, explică situația în care se găsesc cele două turiste și primește următorul răspuns stupefiant: “Faceți reclamație la OPC dacă nu vă convine”.

Așa da, servicii turistice de calitate, nu?

Ca urmare, cele două turiste petrec o noapte la hotelul care avea cu 4 stele mai puțin decât cel pentru care plătiseră, iar  a doua zi, încearcă din nou să rezolve situația extrem de penibilă în care se aflau (asta e datoria turistului când merge să se relaxeze în vacanță – să rezolve mizeriile făcute de agenție!!). Așadar cele două românce pornesc în căutarea ghidei. Moment în care descoperă că persoana respectivă nu mai răspunde la telefon (!!!?) Merg mai departe și o caută la hotelul unde spunea că este cazată. Acolo descoperă, cu stupoare, că în camera ghidei locuiau….trei rusoaice!

Abia în a treia zi, turistele reușesc să afle numărul de telefon, de România al ghidei și …minune, persoana care ar fi trebuit să stea la dispoziția turiștilor zi de zi în Dubai binevoiește să …răspundă! Ca să le spună celor două românce că vor rămâne și în 2014 în hotelul din Ferentariul Dubaiului, pentru că frumosul hotel unde își imaginaseră că-și vor petrece vacanța când au plecat din România a fost overbooking (!!!) Deci înapoi, la periferie, la un Revelion de maidan cu pakistanezii și indienii. Iar frumosul hotel din centrul Dubaiului, unde plătiseră bilete pentru o vacanță de vis, de Anul Nou, a fost vizibil, doar din pozele văzute la sediul agenției. În România. 

Așadar, turistele nu au avut acces la hotelul pentru care au plătit bilet, au alergat 3 zile pe străzile Dubaiului, în încercarea de a găsi ghidul și un ajutor/explicație, li s-a trântit ușa în nas când au contactat agenția J’Info Tours din România și și-au petrecut vacanța plus Revelionul la un hotel de mâna a cincea, de la periferia orașului, unde au avut noroc că n-au fost jefuite.

Și asta nu e tot.

La revenirea în țară au mers la sediul agenției J’Info Tours, ca să depună o reclamație, așa cum era normal.  Acolo au mai primit o mostră de servicii turistice de calitate, în persoana doamnei Ruxandra Burtiri care le-a trântit-o cu o nesimțire demnă de scările eșafodului “nu înteleg de ce vă plângeți, nu ați putut schimba camera la hotel?” În timp ce vorbea, se gândea dacă să arunce sau nu reclamația la coș. În ultima clipă s-a răzgândit, a luat un pix, l-a înmuiat în gură și a mâzgălit un număr de înregistrare. Pe urmă a mâzgălit, tot cu pixul, un alt număr de înregistrare, pe aceeași hârtie și a aruncat-o pe un birou. Probabil va fi mai greu de găsit decât ghida pe străzile Dubaiului.

Iar turiștii români au rămas cu un gust amar după excursia în Dubai pentru care au plătit o mulțime de bani, ca să petreacă un An Nou 2014 de neuitat. Cu siguranță au petrecut un An Nou de neuitat cei de la Agenția J’Info Tours. Cu banii obținuți pe spinarea turiștilor români înșelați.

Aurelian Dumitrescu

Distribuie:5000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here