1. În Franța, ketchup-ul este interzis în cantinele școlare începând din 2001. Motivul: pentru păstrarea tradițiilor culinare. Potrivit lui Christophe Hebert, președintele Asociației Naționale a directorilor de restaurante, ketchup-ul este „încarnarea americanismului”.

2. În Danemarca este interzis să pornești mașina înainte de a verifica dacă nu este cineva sub ea. De asemenea, înainte de plecare, șoferii trebuie să verifice dacă le funcționează farurile, frânele și claxonul.

3. Tot în Danemarca, părinții sunt obligați să aleagă prenumele copiilor dintr-o listă oficială. Aceasta cuprinde circa 7.000 de prenume, 3.000 pentru băieți, 4.000 pentru fete. Totuși, dacă doresc un prenume special, părinții trebuie să obțină o aprobare de la biserică. În Noua Zeelandă și Suedia există o listă cu prenume interzise. Printre acestea, figurează și Lucifer.

4. În Canada, copilul trebuie să învețe să meargă prin metode tradiționale. În 2004 antemergătorul a fost interzis, întrucât s-a constatat că afectează dezvoltarea motrică și fizică a copilului. Cine încalcă regula, este pasibil de o amendă de până la 100.000 de dolari sau 6 luni de închisoare.

5. De asemenea, în Canada este interzis să scoți un pansament, de la un rănit, în public.

6. Sacii de plastic sunt interziși în Bangladesh din 2002, pentru a fi păstrat mediul înconjurător. Și alte state vor să adopte această măsură, precum Franța, Tanzania sau Mexic.

7. Coafurile occidentale sunt interzise în Iran din 2010, fiind considerate decadente. În caz de infracțiune, persoana va primi o amendă.

8. Din 1992, guma de mestecat este interzisă în Singapore. Totuși, din 2004, persoanele care vor să-și mențină igiena bucală folosind gumă de mestecat trebuie să obțină o rețetă pentru procurarea legală a „medicamentului”.

9. Bhutanul a devenit, în 2004, prima țară din lume în care fumatul este interzis în public. Cei care vor să cumpere țigări trebuie să plătească în plus o taxă de import de 100%, plus o alta vamală de 100%. Motivele acestei decizii sunt „sociale, spirituale și medicale”, potrivit guvernului.

10 În Elveția, dacă locuiești la bloc, n-ai voie să tragi apa la WC sau să faci duș după orele 22.00, pentru a nu deranja vecinii. Tot în respectiva țară, duminica este interzis să tunzi gazonul, să-ți speli mașina sau să efectuezi lucrări exterioare.

Distribuie:45010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here