Vrei să te lași de țigări? Dacă da, citește aici!

Home > Vrei să te lași de țigări? Dacă da, citește aici!

Țigările reprezintă un viciu periculos atât pentru fumători cât și pentru nefumători. Știu că mulți dintre fumători ar dori să se lase de acest obicei dăunător, așa că am scris aici câteva sfaturi pentru a te lăsa de fumat. Iată-le:

  1. Calculează cam câți bani dai pe aceste țigări într-o lună, iar apoi calculează câți bani dai într-un an. În medie un fumător cheltuiește pe țigări într-un an 1000 de euro, bani cu care poți face multe alte lucruri, practic dai bani pentru a muri mult mai repede!
  2. Gândește-te la bolile care sunt produse de aceste țigări, gândește-te la cancer pulmonar și cancer la limbă, sau gândește-te la cât de negri sunt plămânii tăi! Cu timpul, plămânii se innegresc și se usucă, nu vei mai suporta efortul fizic și vei obosi mult mai repede. Nici la pat nu vei mai fi atât de bun.
  3. Cumpără-ți bomboane, dropsuri sau orice altceva ce îți dă de lucru, astfel vei da mai repede uitării acel îndemn al creierului. Dacă mesteci ceva, chiar și gumă, vei uita mult mai repdede de tigară și îți va fi mai ușor.
  4. Gândește-te la sex. Rememorează cele mai tari clipe trăite alături de soț/soție sau de oricine altcineva care ți-a rămas în memorie. Gândește-te la poziții pe care nu le-ai încercat sau care ai vrea să le încerci. Mai bine să te exciți când ești pe stradă decât să nu te mai exciți niciodată, nici măcar atunci când este nevoie!
  5. Gândește-te că nu mai poți avea copii. S-a demonstrat științific că fumatul mărește riscul infertilității, atât la femei cât și bărbați. Cea mai mare realizare și bucurie a oamenilor sunt urmașii, nu merită să te lipsești de un sprijin la bătrânețe doar pentru plăcerea de a ține țigarea în gură și a inhala fum.
  6. Gândește-te că vei muri mult mai tânăr, toate bucuriile vieții le vei pierde mult mai devreme. Nu te vei mai bucura de nepoți, nu îți vei mai strânge în brațe soția/soțul, nu îți vei mai vedea copii. Vei fi pus în pământ mult mai devreme. După înmormântare cunoscuții vor vorbi cam asa” săracul/săraca,  dacă nu fuma poate ar mai fi fost și acum printre noi”.

TU CE CREZI? MERITĂ SĂ FUMEZI?

Crișan Andreescu

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here