Yahoo Mail împlinește 18 ani , motiv pentru care compania aduce o schimbare radicală aplicației.

 

Este vorba despre posibilitatea de a intra în cont fără utilizarea unei parole, schimbare care va fi integrată atât versiunii pentru PC, cât și celor pentru smartphone-uri sau ceasuri inteligente, scrie libertatea.ro.

Ideea se bazează pe sistemul „On-Demand Passwords”, care se folosește de telefon pentru verificarea identității utilizatorului. Astfel, cu ajutorul unor setări ce țin de Yahoo Account Key, orice persoană poate primi pe telefon un mesaj de informare în ceea ce privește intenția de accesare a contului, lucru care va putea fi posibil doar după acordarea permisiunii de către posesorul telefonului.

Se presupune că, în viitor, utilizatorilor le va fi verificată identitatea printr-un cititor de amprentă sau chiar prin recunoașterea feței.

Singurul incovenient este dat de posibilitatea de a pierde telefonul, motiv pentru care este nevoie de o adresă de e-mail secundară.

Se pare că, potrivit reprezentanților Yahoo, schimbarea vine pe fondul uneia dintre cele mai frecvente greșeli făcute de utilizatori: folosirea aceleiași parole pentru mai multe conturi, lucru care amenință securitatea acestora.

 

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here