Fiecare zonă geografică şi-a format o tradiţie în a prepara şi a consuma cafeaua. Aroma ei rafinată vine din modul în care sunt prăjite boabele dar şi din priceperea celor care o prepara. Din Europa până în Asia, din Africa până în cele două Americi, peste tot oamenii consumă această băutură care stimulează simţurile.

1. MAZAGRAN – Portugalia. Se stoarce zeama de la o lămâie care se va adăuga într-un pahar peste o compoziţie de cafea rece şi zahăr după gust. La final se umple paharul cu cuburi de gheaţă şi se serveşte cu un pai.

2. EISKAFFEE – Germania. Într-un pahar se pun două cupe de îngheţată de vanilie, apoi se toarnă cafea rece peste care se adăuga o cupă de frişcă. Garnisim cu ciocolată rasă şi cafeaua este gata.

3. CA PHE SUA DA – Vietnam. Într-un filtru pentru cafea (Phin) punem o linguriţă de cafea măcinată şi 2-3 linguriţe de lapte condensat. Să adaugă apă şi după filtrare se pune cafeaua într-un pahar plin cu cuburi de gheaţă. Bineînţeles se serveşte cu un pai pentru băuturi, scrie LiveBiz

4. CAFÉ AU LAIT – Franţa. Amestecăm într-o ceaşcă o parte cafea caldă cu o parte spumă de lapte şi băutura este gata pentru a fi servită.

5. FRAPPÉ – Grecia. Se amestecă cu ajutorul unui mini mixer o linguriţă de cafea solubilă cu o linguriţă de zahăr şi puţină apă, apoi se adaugă cuburi de gheaţă şi apă rece.

6. YUANYANG – Hong Kong. Într-un pahar punem trei linguriţe de lapte condensat după care adăugăm o parte cafea lichidă şi o parte ceai negru. La final se completează cu cuburi de gheaţă.

7. MAROCCHINO – Italia. Pentru acest preparat avem nevoie de cafea espresso peste care adăugăm lapte iar deasupra presărăm cacao pentru aspect şi gust.

8. KAISERMELANGE – Austria. Spargem un ou şi păstrăm în ceaşcă doar gălbenuşul peste care punem 2 linguriţe de miere, amestecăm bine în timp ce turnăm cafea. Continuăm până la omogenizare.

9. IRISH COFFEE – Irlanda. La o ceaşcă cu cafea adăugăm o linguriţă de zahăr brun şi amestecăm până se topeşte zahărul. Punem apoi un păhărel de whisky şi garnisim la final cu o lingură de frişcă. Delicios şi rafinat!

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here