Cu siguranţă ai trimis de mai multe ori e-mailuri greşite, pe care nu ai avut cum să le iei înapoi sau să le distrugi. Ei bine, acum nu mai trebuie să te îngrijorezi atunci când trimiţi un e-mail persoanei nepotrivite.

Un nou serviciu „auto-distructiv”, numit Dmail, te ajută să scapi de aceste griji prin introducerea unor instrumente la Gmail care te ajută să controlezi mai uşor mesajele pe care le trimiţi.

Cu Dmail, poţi interzice accesul unei persoane la e-mail în orice moment şi poţi opri destinatarii să dea forward la e-mailurile pe care le primesc de la tine.

CUM FUNCŢIONEAZĂ DMAIL

Desigur, au existat nenumărate soluţii prin care să „îţi retragi” e-mailul trimis greşit, dar majoritatea lasă foarte mult de dorit. Spre exemplu, ultilizatorii Microsoft Outlook de la companiile care folosesc Exchange Server, pot retrage e-mailurile, dar aceast lucru nu funcţionează şi în cazul persoanelor din afara organizaţiei.

Între timp, caracteristica „un-send” de la Gmail, lansată în urmă cu doar câteva săptămâni, îţi permite să anulezi e-mailul pentru doar câteva secunde după ce ai apăsat SEND.

Totuşi, opţiunea „UNDO SEND” este limitată la doar 30 de secunde. Cu Dmail, poţi distruge e-mailurile trimise în orice moment.

Produsul funcţionează ca extensie a browserului web Google Chrome, pe care tu, ca expeditor al e-mailului, trebuie să o instalezi.

O dată încărcată, vei avea opţiunea în interfaţa Gmail care îţi permite să dezactivezi sau să activezi serviciul Dmail folosind un comutator. Când este activată funcţia, poţi specifica momentul în care vrei să fie distrus e-mailul, într-o oră, o zi, o săptămână sau niciodată. Chiar dacă optezi pentru „niciodată”, poţi printr-un simplu click pe„Revoke Email” să schimbi comanda şi să blochezi accesul la e-mail tuturor destinatarilor.

Lucrul inteligent la Dmail este acela că dacă destinatarii nu au extensia instalată, vor primi e-mailul cu mesajul: „Aceste mesaj securizat a fost trimis prin Dmail. Pentru a-l vedea, dă click pe butonul de mai jos.” Dând click pe „View Message” aceştia vor fi direcţionaţi pe pagina web unde pot citi e-mailul.

Sursa

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here