Un fost agent FBI, dr. Jack Schafer, dezvăluie într-una dintre cărțile sale cum îți poți da seama imediat dacă cineva te minte.  Bărbatul susține că din experiența sa, aceste trei metode sunt cele mai eficiente:

METODA 1

Încearcă să pui întrebări la care interlocutorul să răspundă cu DA sau NU. Dacă evită să răspundă este deja un semnal de alarmă. Reformulează întrebarea și dacă nici în acest caz nu îți dă un răspuns ferm este foarte posibil ca persoana din faţa ta să încerce să te mintă.

METODA 2

Dacă la întrebările tale persoana începe răspunsul cu “păi”, mai mult ca sigur va încerca să te mintă. Dacă insistă prea mult cu explicații și justificări, vrea doar să-și cimenteze minciuna. Și acum poţi să i-o tai simplu, punându-i o întrebare la care să-ţi răspundă categoric cu da sau nu.

METODA 3

Întreabă-ți interlocutorul de ce ar trebui să ai încredere în el. Un om sincer îți va spune simplu: “pentru că spun adevărul”. Cel care minte îți va oferi un răspuns amplu și întortochiat, insistând pe expresii precum “sunt o persoană sinceră”, “nu trebuie să mă crezi dacă nu vrei” sau “nu am niciun motiv să mint”, scrie Showbizreport.ro. Vorba din popor „cine se scuză se acuză” este cât se poate de reală în situațiile ca acestea.

Nu uita totuși că în anumite situații nu înseamnă neapărat că minte ci, probabil, că nu spune tot adevărul. Urmărește-i și limbajul corpului: dacă îşi ţine mâinile încrucişate sau la spate când pretinde că spune un adevăr,  cel mai probabil nu este așa.

 

Articol redactat de Mădălina Mihăilescu

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here