Facebook face schimbări, vrea să devină primul loc de unde afli știrile

Home > Facebook face schimbări, vrea să devină primul loc de unde afli știrile

Facebook a introdus, începând de joi, un nou buton, despre care comentatorii spun că apropie reţeaua de socializare a lui Mark Zuckerberg de reţeaua de micro-blogging Twitter, scrie Slate.com.

Noul buton introdus de Facebook se numeşte ”Trending” (care s-ar traduce prin ”la modă”) şi urmăreşte subiectele care au înregistrat cea mai mare creştere în ultimele ore.

În secţiunea de ”Trending” vor apărea subiectele fierbinţi ale zilei sau săptămânii, cele mai dezbătute de public. Spre exemplu, în primele ore după introducerea butonului de ”Trending”, cele mai dezbătute subiecte erau momentele memorabile de la Globurile de Aur şi Balonul de Aur câştigat de Cristiano Ronaldo. Astfel se dorește ca rețeaua de socializare să fie primul loc de unde oamenii să afle o știre

Slate.com scrie că, mai întâi, Facebook identifică subiectele fierbinţi după numărul de hashtag-uri (#) asociate lor, aceasta fiind o altă unealtă preluată de la Twitter, după care alege articole asociate pe care să le promoveze în secţiunea de ”Trending”.

Pentru început, Facebook testează ”Trending”-ul în SUA, Marea Britanie, Australia şi India.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here