S-a născut cu labele din față nedezvoltate complet, însă acum poate să trăiască la fel ca orice câine normal.

Numele lui este Derby și s-a născut cu un handicap rar – labele din față nu erau complet dezvoltate, lucru care i-a limitat întotdeauna mișcarea. Nu putea să fugă și abia putea să meargă pe suprafețe mai dure precum cimentul. Totul s-a schimbat însă când a cunoscut-o pe Tara Anderson.

„L-am întâlnit pe Derby în urmă cu ceva mai mult de 3 luni” povestește Tara în clipul postat în luna decembrie ce a strâns peste 7 milioane de vizualizări. “Mă tot uitam la imagini și am tot auzit povestea. Plângeam de fiecare dată. Într-un final, am spus: în regulă, voi ajuta acest cățel”, scrie obiectiv.info.

Anderson lucrează la 3D Systems, o companie din Carolina de Sud ce produce imprimante 3D. Auzise de Derby prin intermediul unui grup de ajutor al câinilor numit Peace and Paws și a fost determinată să găsească un mod prin care bietul cățel să poată alerga și să se poată deplasa cu ușurință.

După nu foarte mult timp, o pereche 3D creată special pentru el a fost testată. Imaginile sunt superbe.

„Prima dată când și le-a pus, a început să fugă” spune Sherri Portanova, cea care l-a adoptat pe Derby. “Am fost pur și simplu impresionată de cât de bine s-a descurcat”. Soțul lui Sherri, Dom, a adăugat că Derby se bucură din plin de noua situație: „Aleargă 2-3 mile în fiecare zi. Aleargă mai rapid ca amândoi. E atât de fericit!”

Abonare
Distribuie:0000Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here