Îți venim în ajutor cu explicații simple despre felul în care răspunde corpul tău la anumiți stimuli și, mai ales, de ce face asta.

De ce ți se face pielea ca de găina?

De fapt, actualmente nu mai există nicio explicație biologică pentru această reacție a corpului uman. În trecut, pielea noastră reacționa așa că să intimideze. Știi cum se întâmplă în cazul animalelor, cărora, în momentul în care se pregătesc să atace, li se zburlește blană? Cam la fel se întâmplă și cu pielea stamosilor noștri. Acum însă, părul de pe corpul nostru s-a împuținat, deci pielea de găina nu-și mai are rostul.

De ce tremuri?

Este normal să ți se facă frig pe măsură ce scad temperaturile. Drept răspuns la stimulii exteriori și la condițiile meteorologice precare, organismul încearcă să echilibreze temperatură corporală și, deci, începe să pună mușchii în mișcare pentru a genera și păstra căldură.

De ce tresari înainte de somn?

Ceea ce ți se întâmplă câteodată înainte de a adormi se numește de fapt smucitură hipnagogica și are loc pentru că organismul vrea să te avertizeze. Corpul tău percepe adormirea că pe o cădere în gol și îți oferă un șoc, că să te atenționeze că urmează să ți se întâmple ceva rău.

Lavinia-Andreea Leopa
Abonare
Distribuie:0000Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here