Luni, in a doua zi de Paste, se va desfasura prima extragere din cadrul Loteriei Fiscale, la ea participand bonurile fiscale datate dupa 2 februarie. Fondul de premiere alocat pentru aceasta extragere este de 1.000.000 lei.

Reamintim ca in Monitorul oficial de vineri, 30 ianuarie 2015, a fost publicata ordonanta de aprobare a loteriei bonurilor fiscale, loterie la care participa bonurile fiscale detinute de persoane fizice rezidente si nerezidente, atestand cumpararea de bunuri sau servicii pe teritoriul Romaniei. Potrivit legii, la extrageri participa bonurile din luna anterioara, iar Ordinul emis de Valcov largeste pentru extragerea de Paste aceasta prevedere, incluzand si bonurile din februarie, scrie hotnews.ro.

Principalele prevederi ale O.G.10/2015:

  • Loteria bonurilor fiscale poate fi organizata si ocazional, cu ocazia sarbatorilor legale, in situatia in care in doua luni consecutive nu exista castigatori sau in alte situatii stabilite prin Ordin al Ministrului Finantelor Publice.
  • Extragerile bonurilor fiscale castigatoare se organizeaza de Compania Nationala Loteria Romana si sunt publice.
  • Extragerile se efectueaza sub supravegherea unui reprezentant al Ministerului Finantelor Publice, unui reprezentant al ANAF si a unui reprezentant al Loteriei Romane.
  • Rezultatul extragerii se consemneaza intr-un proces verbal, ce se va afisa in termen de 24 ore de la comunicare, pe site-ul ANAF pentru o perioada de cel putin 30 de zile.
  • Revendicarea premiilor de catre persoanele ale caror bonuri fiscale au fost declarate castigatoare se face in termen de maxim 30 de zile de la data extragerii, sub sanctiunea decaderii in cazul depasirii acestui termen.
  • Pentru persoanele fizice, sumele castigate sunt asimilate veniturilor din premii, conform art. 75 din Codul fiscal.
  • Plata premiilor se face de catre Ministerul Finantelor Publice in termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor.
  • Pentru anul 2015, prima extragere lunara va avea loc in luna iulie 2015, iar pana in data de 30 martie 2015, Ministerul Finantelor Publice va emite instructiuni de aplicare prin ordin.

Abonare
Distribuie:166000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here