Subiectul unirii Republicii Moldova cu România nu se află în acest moment pe agenda politică a Chișinăului și nici a Bucureștiului, a declarat sâmbătă premierul Valeriu Streleț, potrivit Agerpres, care citează presa locală.

Vorbind despre necesitatea urgentării procesului de interconectare energetică dintre România și Republica Moldova, Valeriu Streleț a subliniat că „România este principalul nostru susținător, însă nu se pune problema unei eventuale contopiri într-un singur stat”.

“România este principalul nostru susținător și-n aspirațiile de integrare europeană, dar astăzi nici autoritățile de la București și nici cele de la Chișinău nu pun problema unei eventuale contopiri într-un singur stat”, a declarat premierul, citat de Independent.md.

Potrivit Barometrului INSCOP Research, realizat la comanda ziarului Adevărul, aproape 68% dintre români susțin unirea cu Republica Moldova până în 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Întrebați ce părere au față de reunirea celor două state până în 2018, 67,9% dintre intervievații români s-au declarat pentru, în timp ce doar 14,8% nu susțin unirea până în 2018.

Premierul Valeriu Streleț și guvernul său au fost învestiți la 30 iulie, cu 52 de voturi ale deputaților noii coaliții de guvernare – Alianța pentru Integrare Europeană 3 – formată din cele trei partide care se declară proeuropene Partidul Liberal Democrat (PLDM), Partidul Democrat (PD) și Partidul Liberal (PL).

loading…

Abonare
Distribuie:80100

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here