Pentru refugiaţii care vor să înceapă o viaţă nouă în Europa a început o cursă contracronometru. Ungaria, cel mai vehement opozant al migraţiei, vrea să termine până marţi al doilea gard antiimigranţi de la graniţa cu Serbia, care, cred autorităţile, va pune stavilă miilor de oameni ce ajung zilnic în ţara lor. Pe de altă parte, refugiaţii care au ajuns în Austria povestesc chinurile prin care au trecut în ţara vecină.

După ce primul gard antiimigranţi s-a dovedit ineficient, Budapesta avansează rapid cu cel de-al doilea. De marţi, orice refugiat care trece ilegal graniţa va fi arestat, iar militarii au voie să folosească bastoanele din dotare în cazuri de forţă majoră.

Mii de oameni intră continuu în Ungaria şi se îmbarcă în trenurile care îi duc la graniţa cu Austria. “Trebuie să-i scoatem din Ungaria cât mai repede posibil, înainte ca armata să intervină şi să încerce să rezolve situaţia“, spune o voluntară, la Nickelsdorf, în Austria.

Ajunşi în vestul Europei, unii dintre aceşti refugiaţi povestesc momentele grele prin care au trecut şi spun că Ungaria a fost cea mai dificilă etapă a călătoriei.

Eram 70 de oameni şi ne-au dus într-o cameră de 20 de persoane. A trebuit să dormim în picioare pentru ca cei mici să poată dormi pe jos. Dacă nu eram de acord cu ce ne spuneau, ne-ar fi aruncat în România (…) Ce să facem în România? Nu e nimic de făcut acolo!“, a declarat un refugiat, potrivit Digi 24.

Între timp, valuri de refugiaţi continuă să intre în Ungaria şi nu înţeleg de ce poliţiştii nu îi lasă să plece din tabere.

 

Articol redactat de Mădălina Mihăilescu

 

loading…

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here