Matreata este o afectiune dermatologica in care celulele moarte ale pielii sunt eliminate de scalp. Desi oricine sufera, din cand in cand, de descuamare, matreata poate deveni atat de insistenta si iritabila pentru unii oameni, ca le poate afecta adesea viata sociala si buna dispozitie personala. Aceasta face ca multi oameni sa caute tratament extern.
Desi medicina moderna furnizeaza cateva tipuri de tratament pentru matreata, adesea sub forma de sampon, aceste tratamente aproape intotdeauna cuprind ingrediente cu nume imposibil de pronuntat si nenaturale, si care adesea includ numeroase efecte secundare. Din fericire, multe tratamente naturale (si ieftine) exista deja pentru matreata si adesea sunt mai eficiente decat tratamentele alopate. Mai jos este o lista a celor mai bune dintre ele.
Remedii naturale pentru matreata

Piperul negru – piperul negru a fost indelung utilizat in India pentru a trata matreata, datorita combinatiei de zinc si seleniu care se gaste in aceasta planta, minerale care
sunt eficiente in lupta impotriva matretii. Mai degraba decat doar sa aplicati piper negru pe scalp, amestecati doua lingurite cu o cana de iaurt si amestecati. Apoi frecati amestecul pe zona afectata a scalpului si lasati o ora sau doua. Dupa aceasta, spalati capul cu un sampon lejer. Acest amestec actioneaza si ca un excelent balsam.
Suc de lamaie cu usturoi – un alt remediu eficient pentru matreata este sucul de lamaie amestecat fie cu usturoi (ambele au proprietati antimicrobiene). Amestecati o parte suc de lamaie cu doua parti usturoi si aplicati ca o pasta pe zona afectata a scalpului. Sucul de lamaie va servi ca un remediu eficient impotriva matretii existente, in timp ce usturoiul va preveni aparitia bacteriei care ajuta la cresterea matretii. Lasati acest tratament sa actioneze pentru 20-30 minute si apoi clatiti cu un sampon lejer.
Otet din cidru de mere – otetul din cidru de mere este unul dintre acele remedii casnice care sunt utilizate pentru multe afectiuni, inclusiv matreata. Datorita inaltului continut de potasiu, este o metoda eficienta impotriva scalpului uscat si cu mancarimi asociat matretii. Mai ajuta si la eliminarea celulelor epiteliale moarte deja localizate pe scalp. Doar aplicati otetul din cidru de mere pe scalp si masati pentru cinci minute. Apoi clatiti parul cu apa si, daca doriti, cu un sampon lejer.
Uleiul de masline – este poate cel mai bun remediu casnic pentru matreata, datorita proprietatilor de hidratare si limpezire. Pentru a utiliza uleiul de masline impotriva matretii, incalziti-l pana ajunge caldut, si masati cu el zona afectata a scalpului. Lasati uleiul de masline peste noapte si clatiti-l dimineata cu un sampon lejer.
Neem – Neem este un arbore care are proprietati eficiente antifungice. Frunzele sau uleiul de neem pot fi aplicate pe scalp ca tratament eficient nu doar pentru matreata, ci si pentru paduchi sau alte infectii ale scalpului. Aplicati neem-ul pe zonele afectate ale scalpului si clatiti peste o ora sau doua.

Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here