Ingrediente pentru crema de zahăr ars :

  • 8 ouă
  • 1 litru de lapte
  • 200 de grame de zahăr pentru caramel
  • 150 de grame de zahăr pentru cremă
  • 2 pliculețe de zahăr vanilat

Punem cele 200 de grame de zahăr într-o crăticioară, la caramelizat. Încercăm să amestecăm cât mai puțin posibil ca să nu cristalizăm zahărul. Cea mai eficientă metodă este să mișcăm puțin de crăticioară ca să se topească și zahărul din mijloc.  Când caramelul începe să aibă o culoare arămie îl oprim și îl luăm de pe foc, ca să nu se ardă și să devină amar.

Scurgem caramelul într-o tavă ( de preferabil rotundă) repede, ca să nu se întărească.

Într-un bol punem ouăle, cealaltă cantitate de zahăr și pliculețele de zahăr vanilat și  mixăm până se omogenizează amestecul și se topește zahărul. Lăsăm mixerul la viteză mică și adăugăm treptat laptele la temperatura camerei. După ce am adăugat tot laptele mai mixăm 2 minute la viteză mare. Punem crema de lapte peste caramel și îl lăsăm  deoparte.

Ingrediente pentru pandișpan:

-4 ouă

-8 linguri de zahăr

-8 linguri de făină

-4 linguri de apă

Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem cu apa până se întăresc, iar atunci adăugăm 4 linguri de zahăr și amestecăm până se topește. Frecăm gălbenușurile cu celelalte  linguri de zahăr și le încorporăm în albușurile spumă. Treptat punem făina și amestecăm ușor să nu facă cocoloașe. Turnăm pandișpanul peste cealaltă cremă, iar tava o băgăm apoi în cuptor într-un vas de yena, ca să putem să îl facem la bain-marie.

Adăugăm apă în tava de yena și o punem la cuptor la foc mic, 50 de minute. Dacă se colorează prea tare putem pune pe deasupra folie de aluminiu.

Cu  un cuțit ascuțit desprindem crema de pe margine pentru că va trebui să o răsturnăm pe un platou. Punem platoul peste tavă, ca un capac, iar cu o mișcare rapidă întoarcem crema de zahăr ars cu pandișpanul.

POFTĂ BUNĂ!

Mădălina Mihăilescu

 

Distribuie:109010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here