Sfântul Ion vine cu vreme deosebit de rece, geroasă în orele dimineţii în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -14 grade în Transilvania şi -2 grade, izolat, în Oltenia, iar cele minime se vor situa între -28 de grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi -7 grade în sudul Banatului.

Miercuri, vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţării. Nici după prânz gerul nu se înmoaie prea mult în unele zone, maximele urman a pleca de la numai -14 grade în Transilvania şi se vor opri la -2 grade, izolat, în Oltenia. Va fi soare si cativa nori rataciti dimineata, dar nu mai izolat va fulgui. Vântul continua sa fie agitat în prima parte a zilei la munte şi în sud-estul ţării, ceea ce va face ca gerul sa fie mai aprig, in timp ce in zonele joase de relief, izolat, va fi ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

Ramane foarte frig in Bucuresti si miercuri, o vreme geroasa dimineata, dar nici la amiaza nu va fi cu mult mai bine, pentru ca meteorologii anunta o maxima de -6….-5 grade, in conditiile in care este o zi destul de insorita cu vant cel mult moderat.

Joi, dupa o dimineata foarte geroasa in aproape toata tara, cu -28 de grade in estul Transilvaniei, la orele pranzului termometrele nu arata mai mult de -12 grade în Transilvania şi -2…-1 grad în sud-vestul teritoriului. Norii se inmultesc in vestul, nordul şi centrul ţării, unde spre seara incepe sa ninga, iar in zonele joase de relief, îndeosebi dimineaţa, pe arii restrânse se va semnala ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.
Vremea ramane deosebit de rece in Bucuresti, geroasă dimineaţa cand termometre vor arata in jur de -13 grade, iar peste zi acestea nu reusesc sa stranga mai mult de -7…-5 grade. Meteorologii anunta soare, dar in conditiile acestor temperaturi am putea spune ca va fi soare cu dinti, insa vestea buna este ca vantul va fi destul de linistit, asa ca nu va amplifica si mai mult senzatia de rece.

Si vineri dimineata mai vorbim despre ger în sudul, estul şi centrul teritoriului, apoi temperaturile cresc usor si la amiaza vor ajunge pana la -7 grade in depresiuni si 6 grade in Banat. Norii acopera aproape in intregime cerul si ninge pe arii extinse, mai putin in Banat şi sudul Crişanei, unde precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi trecător ploaie şi vor favoriza, izolat, depuneri de polei. În nord-vest şi centru ninsorile vor fi mai abundente, iar vantul prinde putere în majoritatea regiunilor, in timp ce la munte va sufla tare, viscolind sau spulberând zăpada. Nu lipseste nici ceata din peisajul meteo al acestei zilei, pentru ca dimineata, pe arii restrânse în zonele joase din sud şi est, va fi ceaţă asociată cu chiciură.

Deşi ziua incepe cu temperaturi foarte scazute in zona Bucurestiului, respectiv -15…-13 grade si conditii de ceata, pana la pranz temperatura urca spre -4…-3 grade, adica o idee mai cald fata de ieri. Va fi innorat şi temporar, începând cu orele amiezii, ninge slab, in timp ce vantul este destul de agitat.

In weekend se incalzeste astfel ziua temperaturile vor ajunge sa se incadreze intre 0 şi 7 grade, iar noaptea nu mai vorbim despre ger. Dar, acesta incalzire este de scurta durata pentru ca de luni se raceste, insa nu foarte mult. In jumătatea vestică a teritoriului sunt asteptate precipitaţii, la începutul mai ales ninsori in nord-vest, centru si la munte şi mixte în restul zonelor, pentru ca mai apoi sa vorbim in special despre ploi, iar in aceste conditii se va forma polei.

 

Abonare
Distribuie:0000Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here