O serie de studii au probat si confirmat faptul ca bautorii de cafea au un risc mai mic de a face diabet, cancer hepatic, Alzheimer si cancer de piele.

Beneficiile pe care le aduce cafeaua sunt insa mult mai numeroase.

Iata trei motive noi pentru care merita sa bei cafea:

Cafeina protejeaza impotriva accidentelor vasculare. American Heart Association a probat faptul ca cei care consuma cafea au o protectie suplimentara impotriva accidentelor vasculare, prin efectul general de stimulare al circulatiei sangvine pe care il are cafeina.

Aceasta substanta are insa si un eficient efect antiinflamator care aduce un beneficiu in plus.

Bautorii de cafea au in risc mai mic de a face depresii grave. Cercetatorii de la Harvard au facut o serie de teste de durata si au putut confirma faptul ca adultii care beau intre doua si patru cesti de cafea cu cafeina pe zi sunt feriti de depresii, cafeina fiind cea care stimuleaza neurotransmitatorii cerebrali, respectiv serotonina, dopamina si noradrenalina, toate avend efect antidepresiv.

Studiul a fost realizat pe 200.000 de adulti, astfel ca poate fi considerat mai mult decat elocvent.

Reduce riscul de cancer oral. Cancerul cavitatii bucale este una dintre afectiunile cumplite ale omului modern. Se pare ca cei care beau cel putin o ceasca de cafea cu cafeina pe zi reduc riscul acestei forme de cancer, comparativ cu cei care nu beau cafea.

Riscul este cu 20 la suta mai mic in randul celor care beau doua cesti pe zi si cu 50 la suta mai mic pentru cei care au baut patru cesti de cafea (doua cani) pe zi. Efectele sunt insa certe doar pentru cei care beau cafeaua simpla, fara lapte.

Distribuie:2030

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here