Apărut într-o versiune Technical Preview actualizată (build 9860), Windows 10 a primit mai multe funcţii noi, urmând ca alte adăugiri să fie făcute pe parcurs. Printre acestea se numără şi un sistem de autentificare în doi paşi, menit să ofere mai multă siguranţă decât parolele simple folosite până acum, scrie go4it.ro.

Urmând unui anunţ similar făcut de Google în urmă cu doar o zi, Microsoft discută prin vocea lui Jim Alkove despre importanţa unui sistem eficient pentru protecţia identităţii şi securitate online în general. Acesta a explicat cum Windows 10 va îndepărta utilizatorii de sistemul tradiţional de autentificare cu parolă unică în favoarea unor alternative mai sigure. Este vizată în mod special folosirea unui sistem de autentificare în doi paşi, pentru care Windows 10 va oferi suport nativ.

Astfel, pe lângă parola obişnuită utilizatorii ar putea folosi telefonul mobil ca mijloc suplimentar pentru confirmarea identităţi, tastând un cod PIN sau folosind senzorul biometric pentru autentificare cu ajutorul amprentelor. Cu noul sistem de autentificare în doi paşi simplul furt al parolei de acces nu va mai fi suficient pentru accesarea conturilor de utilizator, un eventual atacator având nevoie şi de dispozitivul asociat acestuia.

Utilizatorii vor putea configura pentru funcţia de autentificare in doi paşi unul sau mai multe dispozitivele (smartphone, tabletă, smartwatch), pentru ca mai departe să poată accesa în voie conturile pe care le deţin atât timp cat unul din dispozitivele asociate se află în apropiere. Desigur, furnizarea unei parole de acces este în continuare necesară, aceasta fiind însă valabilă doar dacă este folosită împreună cu dispozitivul înrolat pentru autentificare.

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here