Cum va arăta noul sediu al FJSC? Interviu cu arhitectul care realizează proiectul

Home > Cum va arăta noul sediu al FJSC? Interviu cu arhitectul care realizează proiectul

1. Unde exact va fi noul sediu?

Noul sediu este amplasat in Bucuresti, B-dul Energeticienilor nr. 9-11.

2.Cum va arăta? Ne puteți trimite niște fotografii?

Va atasez cateva imagini, cu mentiunea ca ele apartin unei faze de proiectare preliminare si reprezinta doar ilustrarea unui concept spatial si volumetric.

3. Ce va avea în plus față de sediul actual? (mai multe săli de curs, laboratoare) ?

Va atasez tema de proiectare primita din partea FJSC. Proiectul presupune conversia functionala a unei cladiri cu functiunea de camin intr-o constructie cu functiunea de facultate.

4. Va exista și un cămin studențesc?

Tema de proiectare primita nu face referire la un camin studentesc.

5.Am înțeles că noul sediu este făcut după un concept care le permite studenților să comunice și să interacționeze în alt fel. Care este acela?

Spatiile facultatii vor fi relationate astfel incat activitatile de invatare-cercetare, recreere-loisir si circulatiile sa fie conectate si sa faciliteze schimburile de informatii. Conceptul principal este
conectivismul care genereaza flexibilitatea, transparenta, comunicarea spatiilor catre exterior, punerea in legatura a unor spatii cu caractere si destinatii diferite, accesibilitatea. Nu in ultimul rand, facultatea va fi proiectata prin aplicarea conceptului de design universal, acel design care poate fi utilizat de oricine, inclusiv de persoane cu dizabilitati temporare sau permanente.

6. Am înțeles că va exista o sală de sport și un spațiu exterior amenajat pentru studenți. Puteți să ne dați detalii?

Tema nu include o sala de sport. Putem sa consideram o sala de sport doar in masura in care exista un amplasament aferent acesteia. Spatiul verde generos, aferent cladirii facultatii, va fi amenajat pentru
studenti, in relatie cu biblioteca facultatii.

Interviul a fost realizat de Mara Stan cu dr. arh. Lorin Niculae

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here