Preferată de mulţi dintre noi, ciocolată cu nucă de cocos reprezintă şi o sursă de sănătate. Bogat în proteine, miezul alb al nucii de cocos conține vitamina B, zincfosfor și fier.

Nuca de cocos este unul din cele mai versatile fructe. Dincolo de utilizarile culinare, aceasta a cunoscut de-a lungul timpului nenumarate utilizari gastronomice, de la ghiulele pentru catapulte la instrumente muzicale, de la nasturi pentru camasi la remediu impotriva muscaturilor de rozatoare. Calitatile sale terapeutice se datoreaza proprietatilor antioxidante, antibacteriene, antifungice si antimicrobiene.

Bogata in vitamine, minerale si fibre, nuca de cocos, consumata frecvent, sub orice forma, are capacitatea de a extermina mai multe tipuri de virusuri,

Iata si alte beneficii ale nucii de cocos:

  • Nuca de cocos imbunatateste digestia, dar si absorbtia nutrientilor in organism.
  • Mareste secretia de insulina, reducand complicatiile date de diabet. Este indicata mai ales in cazul supraponderalilor, prevenind obezitatea, dar si in cazul celor care sufera de eczeme, psoriazis si dermatita.
  • Nuca de cocos ajuta si la o mai buna functionare a tiroidei, scazand riscul de boli de inima, reducand nivelul colesterolului.
  • Putini stiu ca nuca de cocos intareste si dantura, micsorand riscul de carii, de boli ale gingiei, insa intarind totodata si oasele, prevenind astfelosteoporoza.
  • Reduce petele de batranete, netezeste si previne ridurile si facea pielea mai ferma, prevenind lasarea acesteia.

– See more at: http://www.obiectiv.info/mananci-ciocolata-sau-bomboane-cu-cocos-iata-ce-nu-ti-a-spus-nimeni-despre-acestea_53772.html#sthash.lWf40JoU.dpuf

Abonare
Distribuie:62000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here