USL s-a rupt în Parlament. PNL a votat împotriva PSD

Home > USL s-a rupt în Parlament. PNL a votat împotriva PSD

x

Devin-o reporter OnlineReport.ro!

Ai un subiect de interes general? Împărtăşeşte această informaţie cu cititorii site-ului nostru. OnlineReport.ro va păstra secretul profesional privind sursele informaţiilor obţinute confidenţial. 

Pentru infomaţii cu caracter confidenţial sau orice alt tip de mesaje ne puteţi contacta fie prin intermediul formularului de contact, fie pe adresa de email redactie at onlinereport.ro.

USL nu mai există decât formal. Senatorii PNL au votat împotriva tuturor proiectelor de lege iniţiate de PSD. Delegația Permanentă a Partidului Național Liberal se va reuni în ședință marți, începând cu ora 19.00, pentru a decide ieşirea de la Guvernare.

Se pune la cale un nou guvern, USL deja s-a rupt in parlament. PSD negociază cu UDMR şi minorităţile formarea noului cabinet, deja au apărut primele informaţii despre oamenii care vor fi miniştri în viitoprul guvern.  Toate proiectele iniţiate de PSD au primit vot negativ în Senat din partea liberalilor. Delegația Permanentă a PNL convocată pentru marți va lua o decizie legată de criza din Executiv. “Delegația Permanentă este un for al PNL, este forul cel mai puternic, cel mai mare, cel mai înalt între congrese, și ea trebuia convocată pentru a lua o decizie legată de criza din interiorul Guvernului de la București”, a spus liderul PNL.

Conform Statutului PNL, Delegația Permanentă are atribuții în ceea ce privește guvernarea.

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat luni că în cazul în care Delegația Permanentă a partidului va constata marți că negocierile în cadrul USL au eșuat, ar fi posibil ca un prim pas să-l reprezinte retragerea miniștrilor liberali din Guvern, astfel încât aceștia nu vor mai participa la ședința de guvern de miercuri.

El a mai afirmat că, în situația în care Delegația Permanentă hotărăște retragerea miniștrilor PNL din Guvern, “acest lucru nu va fi reversibil”.

Întrebat dacă posibila retragere a miniștrilor PNL din Cabinet ar însemna ruperea oficială a USL, prim-vicepreședintele liberal a răspuns: “Nu neapărat, dar cu siguranță ar fi un prim pas”.

Pe de altă parte, președintele PSD, premierul Victor Ponta, susține că va fi de acord cu o eventuală revenire a PNL la guvernare, în cazul în care liberalii vor decide acum să părăsească Executivul.

“În ziua în care colegii liberali se vor decide să vină din nou alături de noi, în acea zi eu voi de acord. Eu cred că o guvernare puternică e o guvernare cu toți patru împreună, nu separat. (…) Tot timpul voi lăsa o punte pe care dânșii, dacă vor, să pășească înapoi și nu-mi ascund speranța că acest lucru se va întâmpla”, a declarat Ponta duminică.

PNL, atac virulent la adresa PSD înaintea Delegaţiei Permanente

Într-un comunicat transmis marţi de PNL, purtătorul de cuvânt al liberalilor îşi exprimă temerea că, deşi premierul Victor Ponta spune că un viitor guvern fără PNL îşi va asuma în Parlament tot programul USL, “o va face doar ca declaraţii în faţa presei pentru că, în realitate, a dovedit deja că are alte priorităţi”.

“Premierul Victor Ponta, deşi spune că vrea să guverneze în continuare alături de PNL, îşi dezvăluie deja planurile pentru un Cabinet fără liberali şi ne anunţă că, la acordarea votului de învestitură al noului Cabinet, va păstra programul USL. Am văzut deja care sunt priorităţile noii majorităţi, două exemple fiind legea amnistiei şi votul în cazul lui Vlad Cosma. În aceste condiţii, afirmaţia că vor duce mai departe programul USL reprezintă o ipocrizie, o minciună, fiindcă este evident drumul pe care PSD şi aliaţii săi s-au angajat, un drum care nu respectă priorităţile cetăţenilor, ci interesele de grup. Teama noastră este că PSD şi sateliţii săi vor să acapareze toate pârghiile de putere pentru a le folosi în favoarea lor. În atare situaţie, cum vor putea duce mai departe programul USL?”, spune Pocora, conform sursei citate.

Potrivit purtătorului de cucânt al PNL, “ideea continuării programului de guvernare al USL este o diversiune la fel cum a fost şi subiectul numirii lui Klaus Iohannis”.

Sursa

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here