Actualitate

Lovitură DURĂ dată românilor plecați la muncă în străinătate. Incredibil ce le-a pregătit guvernul de sărbători!

vama_nadlac-680x365

Veste BOMBĂ pentru românii plecați la muncă în străinătate! Guvernul le-a pregătit o lovitură dură de sărbători!

Iata ce li se impune, prin noul cod fiscal, românilor plecați la muncă în străinătate: ”5,5 la sută din salariul acestora REVINE STATULUI!”

Anul 2016 aduce și modificări importante prevăzute în noul Cod Fiscal. Iar cei vizați de schimbare sunt românii plecați la muncă în străinătate. Prin noile reglementăti în vigoare aducem la cunoștință persoanelor care nu au rezidență în România sunt obligați să își exercite drepturile cetățenești prin plata contribuției integrale la CAS. De asemenea, începând din anul 2016, acestea nu vor mai fi coasigurate de o persoană din familie care contribuie la sistemul de sănătate. Însă lovitura de grație nu este aceasta, ci…Absolut toți românii din străinătate sunt obligați, în conformitate cu noile modificări ale Codului Fiscal, să achite o contribuţie în cuantum de 5,5% din salariul minim valabil în anul respectiv (2016), scrie jurnalmm.ro.

Citeste si: Guvernul le dă o lovitură DURĂ și bugetarilor în 2016. De ce îi va priva:

Citeste siCiudat, la Cotroceni se cresc animale! Guvernul i-a alocat ȘEFULUI STATULUI 5.000 de lei pentru hrana animalelor

Citeste si: Sindicaliștii iau atitudine, se revoltă și contestă bugetul lui Cioloș

De asemenea, au obligaţia să se declare la ANAF pentru a fi luaţi în evidenţă, în termen de 15 zile de la data când nu realizează venituri, conform art. 180 din noul Cod fiscal. Plata contribuţiei se poate face trimestrial, în data de 25 a ultimei luni din trimestrul respectiv. În caz contrar, aceștia vor suporta rigorile legii, iar sancțiunile nu sunt deloc de neglijat.

Citeste si : Salariul minim pe economie nu mai creşte de la 1 ianuarie 2016

loading...

Despre autor

Maria Michaela

Maria Michaela

Intra in discutie

comentarii

Lasa un raspuns

116 Comentarii la "Lovitură DURĂ dată românilor plecați la muncă în străinătate. Incredibil ce le-a pregătit guvernul de sărbători!"

Notify of
avatar

Sort by:   newest | oldest | most voted
Alin Gabriel Andreica
Guest
Alin Gabriel Andreica
11 luni 19 zile in urma
Sunt roman si sunt mandru de numele ce mi lau lasat strabunici mei. Dar asta nu inseamna ca ma voi lasa calcat in picioare de niste hoti si talhari. Daca cineva fura intrun magazin pentru ale mancari este inchis dar daca guvernul fura milioane de euro il aplaudam . Nu este corect doresc sa am aceleasi drepturi ca ori ce parlamentar sa pot sa fur pe fata sa recunosc si sa ma lasatii ne pedepsit. Am doua intrebari: 1- Vi se pare normal ca reprezentantul nostru pe care lam votat sasi bata joc de tot romanu? 2- Cetateni romani suntetii… Read more »
Alin Gabriel Andreica
Guest
Alin Gabriel Andreica
11 luni 19 zile in urma

Cand statul roman va face ceva pentru mine cand imi va oferii un loc de munca sau vreo posibilitate de a traii in romania sunt dispus sa le platesc ce li se cuvine dar pana atunci nu le voi da nici un ban.motivul este ca guvernul romanesc este condus de hotii si talhari.si eu nu sutin nici hotul nici talharul

angela
Guest
angela
11 luni 25 zile in urma

Numai in ro .sunt taxe atatea salar minim taxe mari .in austria germania ungaria america nu sunt taxe pe teren casa masini odata cumparate sunt ale mele de ce sa platesc impozit daca suntem in ue noi de ce avem taxe si impozite.daca pierd locul de munca din ce platesc texele si daca ies in pensie din ce platesc cand ajunge numaibptr. un trai sarac !!! De ce lasam asa ceva le votati si ne baga taxe!!!

Spitska Gabriela
Guest
Spitska Gabriela
11 luni 25 zile in urma

Atita vreme cit nici aer de Romania nu respir nu platesc nici un centut !! Platesc impozit statului austriac asa ca …sa ma plateasca statul roman cu banii de aici si le dau procentaj !!! Ajungi sa platesti taxa doar ca porti nume romanesc !!

adrian milano
Guest
adrian milano
11 luni 26 zile in urma

Nu ne ramane decat sa ne schimbat cetatenia…asta ne obliga sa facem…ne obliga sa nu mai fim romani.imi este greata de cei ce ne conduc

Mariana
Guest
Mariana
11 luni 25 zile in urma

Nu voi, diaspora, ne-at ales președintele? Si acum avem „guvernul meu”?

wpDiscuz